Оленчине літо

Оленчине літо
Довгоочікуваного літа чекала вся родина. Після напруженого навчального року Олена намагалася зібратися з думками. Вона вже малювала собі райдужні картини відпочинку далеко від великого міста. Валізи були вже готові, квиток лежав у сумочці, було спокійно на душі. Батьки за день до свого від’їзду запевнили, що з хворою бабусею буде все га­разд. Заспокоївши себе тим, що дійсно нема підстав хви­люватися, Олена взяла речі й рушила до дверей.
Тишу порушив дзвінок у двері. Олена здивувалася,– адже всі знають, що сьогодні вона їде на відпочинок. Серце забилося ритмічно, в голові почали крутитися картини останніх днів. Ні­що не ві­щу­вало біди.

Олена відчинила двері. На порозі стояв чоловік, якого вона вперше бачила. Звістка, яку приніс незнайомець, змусила Олену змінити плани. Забулися мрії. Вона повернулася до реалій жит­тя – бабусі стало зовсім зле. Взявши все необхідне, Олена не помітила, як спустилася з шостого поверху, як пробігла мимо людей, які си­діли біля будинку.
Вона докоряла собі, що за останній місяць жодного разу не від­ві­дала бабусю. За тривож­ними думками Олена не помітила, як підійшла до дверей бабусиного будинку. Затамувавши по­дих, відчинила двері, забігла в кімнату, де метушилися люди в білих халатах. Тільки голос уже немолодого чоловіка зміг привести до тями Олену. «Зараз усе гаразд, – сказав він. – Роки беруть своє…»
Олена підійшла до ліжка, де лежала бабуся, і на очах з’явилися сльози, сльози щастя. Вона зрозуміла, що все вже позаду.
Наступного ранку бабуся прохала Оленку повернутися до­­дому, запевняючи, що вона сама зможе потурбуватися про себе, але онука навіть не хотіла й думати про повернен­ня.
Це літо вони будуть разом. Адже бабуся – це най­дорожче, що в неї є.